Alapvető szerszámok az autójavításhoz

Egy jó szerszámkészlet elengedhetetlen minden autószerelő számára. Egy emelőállvány akár két tonna súlyt is elbír, így nincs szükség nehéz fajtára. Egy rámpa lehetővé teszi, hogy biztonságosan felemelje az autót. Még egy egyszerű, olcsó is megteszi. Egy kalapács szintén elengedhetetlen, és egy véső is hasznos lehet a kisebb horpadások kijavításához. Egy jó emelőállvány megvédi a futóművet a sérülésektől.
Alapvető szerszámok az autójavításhoz

Egy jó nyomatékkulcs elengedhetetlen a makacs csavarok eltávolításához. Minél hosszabb, annál nagyobb teljesítményű. Az ajtópanelek eltávolításához a legjobb az ötvözött csavarkulcs. Számos hifi-berendezés eltávolítható nyomatékkulccsal, de néhányhoz gyártóspecifikus szerszámra van szükség. Ha amatőr szerelő vagy, szükséged lesz egy fogókészletre. Egy OBD-kódolvasó kiváló befektetés.

A törőrúd és a racsni a két legfontosabb szerszám minden autószerelő számára. Ezek a szerszámok elengedhetetlenek a meghibásodott klímaberendezés vagy a túlmelegedő autórendszerek diagnosztizálásához. Ha nincs nálad ezen elemek egyike sem, akkor nem tudod, hogyan javítsd meg a járművet. Ezek az alapvető szerszámok segítenek a jármű javításában, és hosszú távon pénzt takarítanak meg.

Néhány fontos autós szerszámnak számítanak a LED-es munkalámpák a jó kilátás érdekében, kalapácsok a csavarok megfelelő meghúzásához. A LED-es munkalámpa hasznos az elektromos diagnosztikához és a hibaelhárításhoz. A kalapács szintén nagyon hasznos lehet a makacs tárgyak eltávolításához az autó alól. Ügyelj arra, hogy olyan kalapácsot válassz, amelynek gumibetétes a biztonságos fogás érdekében.

A multiméter elengedhetetlen eszköz minden autójavítási projekthez. Feszültséget, ellenállást és áramerősséget mér, és nagyszerű eszköz a barkácsolók számára. Néhány ilyen szerszám nagyon drága, de sok feladathoz nagyon hasznosak. A hidraulikus emelő gyors és egyszerű módja az autó megemelésének és stabilizálásának. Azonban ügyeljen arra, hogy csak akkor használjon hidraulikus emelőt, ha jól ismeri azt.

Egy csavarkulcskészletet bármelyik autóalkatrészboltban megvásárolható. Különböző típusú csavarkulcsok léteznek. A metrikus kulcskészlet a legelterjedtebb. A szabványos kulcskészlet is biztonságos választás.

Itt találsz autószerelő szerszámokat: https://www.weldman.hu/autoszerelo-szerszamok-1394

Kapcsolódó cikkek

Alapvető szerszámok az autójavításhoz

Alapvető szerszámok az autójavításhoz

A multiméter pl. elengedhetetlen eszköz minden autójavítási projekthez.