Használt autó vásárlás Magyarországon

Az autóvásárlás alapvetően örömteli elfoglaltság, amibe a többség szívesen vág bele. Az első kérdés ilyenkor, ami felmerül, hogy új vagy használt kocsit szeretnénk?
Használt autó vásárlás Magyarországon

A magyarok általában használtat. Hazánkban akadnak olyan típusú használt autók, amik néhány nap leforgása alatt új gazdára találnak. Többnyire olyan kisautók ezek, amiknek vételára, illetve a fenntartási költségei sem túl magasak. De persze találunk olyan kocsikat is, amik hosszabb ideig várják a tulajdonoscserét. Egy új autó esetében egészen más a helyzet, és bizonyos körülményekkel nem kell számolnunk, ami egy használtnál elengedhetetlen. Utóbbi esetében ugyanis akkor mehetünk biztosra, ha ismerjük az autó történetét, ezt pedig úgy tehetjük meg a legegyszerűbben, hogy a carvertical.com/hu oldal kínálta szolgáltatással ellenőrizzük a kocsi alvázszámát. Ennek segítségével megtudhatjuk, hogy milyen kárelőzményei, szerviztörténete van a kiválasztott autónak, hogy a korábbi balesetekről esetleg fotókat is találhatunk, de éppígy megismerhetjük az előző tulajdonosok számát is. Elektromos autók esetében nem kiemelten fontos, de a régebbi autóknál számít, hogy hány kilométert futottak, éppen ezért akadnak eladók, akik előszeretettel tekerik át a kilométerórát.

Az új autóknak éppúgy megvannak az előnyei, ahogy a használt daraboknak, de mivel általában a hazai vásárlók számára nem az autó tudása, hanem a várható kiadások a legfontosabbak, jóval nagyobb számban találnak új gazdára a korábban már tulajdonosnál lévő kocsik. Mivel az otthonunk után a második legnagyobb értékű vagyontárgynak általában az autó számít idehaza, sokszor a kocsi presztízsértéke a meghatározó, éppen ezért nagyon népszerűek a külföldről behozott, de az ottani utakról már kiöregedett típusok, amik megfizethetővé válnak az itthoni közönség számára is. Emellett az is igaz, hogy egy használt autót kevésbé féltenek a tulajdonosai, mint egy vadiúj járgányt, nyugodtabb szívvel mernek vele akár az utcán is parkolni.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikk:

Így befolyásolják a színek az autók eladhatóságát

Kapcsolódó cikkek

Renault Koleos teszt

Új Renault Koleos – Kényelem, francia módra

Ha kényeztetni szeretné önmagát és az utasait...

Rendszámtáblák Belgiumban

Rambo, smile, Allah

A belga rendszámokra szinte minden rá kerülhet, és rá is kerül.

Alfa Romeo QV teszt

Alfa Giulia QV – Gyorsasági szakág

A BMW M3-as ellenfél, Ferrari rokon motorral